Terug

Verbouwing woonhuis Someren

Bij dit project is de begane grond van deze woning compleet verbouwd. Alle ruimtes zijn opnieuw ingedeeld en aan de achterzijde van het huis is een aanbouw geplaatst. In de woonkamer stond in de oude situatie een pilaar, die dragend was dus deze moest blijven staan. Het nieuwe interieur is dan ook om de pilaar heen gebouwd. Dit zorgde voor een uitdaging, maar tevens ook voor een verrassend, nieuw ontwerp.

Herindeling woonkamer

Waar de trap naar de verdieping in eerste instantie in de woonkamer uitkwam, is deze in de nieuwe situatie in de hal geplaatst. De functies van de ruimtes zijn hierdoor beter gescheiden, en zorgt voor meer rust in de woonkamer. In de woonkamer zijn de bestaande ramen in tact gebleven, deze in combinatie met de glazen deuren tussen hal en de leefkeuken zorgen voor een mooie lichte ruimte.

Leefkeuken als centrale plek in de woning

Een belangrijke wens van deze bewoners was om een grote leefkeuken te krijgen, met aangrenzend een overdekt terras. In de leefkeuken is een mooi schiereiland geplaatst waardoor deze ruimte heel ruim aanvoelt. Alle functies zijn voorzien in deze keuken en er is plek voor een grote eettafel. Het oorspronkelijke idee was om in de keuken nog een werkplek te maken door een oude werkbank te plaatsen. In de zoektocht hiernaar, kwamen de bewoners uit bij een oude piano. Deze heeft nu een plek gekregen in de keuken.

Mix van nieuw en oud

Door de mix van nieuw en oud geeft het deze ruimte meteen heel veel sfeer. In de praktijk bleek de eettafel groot genoeg om hier af en toe aan te werken dus een echte werkplek is niet meer nodig. De keuken is echt een plek geworden waar je gezellig met vrienden en familie kan zitten en bij lekker weer worden de schuifdeuren open gezet waardoor je een nog grotere leefruimte krijgt samen met het overdekte terras.

Het was een intensieve verbouwing die de bewoners grotendeels zelf hebben uitgevoerd maar het resultaat mag er zijn waarin alle wensen en dromen zijn gerealiseerd!

Neem contact op met Juniek Interieur

Enthousiast, deskundig, ervaren en een beetje eigenwijs. Maak kennis met Jette van Dam! Neem gerust contact met me op en ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek.