Terug

Nieuwbouw wooninitiatief ’t Clockhuys

Bij dit project heb ik weer eens samen kunnen werken met een oud-collega Marjolein van Dongen. Wij zijn benaderd om het ontwerp te maken voor de gezamenlijke ruimtes in dit nieuwe wooncomplex in Asten. Hier komen 12 appartementen met een gezamenlijke keuken en woonkamer. Deze ruimtes zijn voor iedereen toegankelijk en worden ook door iedereen in gebruik genomen. De uitdaging hier was dus ook dat er een ontwerp kwam wat bij iedereen in de smaak viel.

 

Van alle gemakken is voorzien

Na een aantal voorstellen wat betreft indeling, is er gekozen om de keuken centraal in de ruimte te plaatsen waardoor er 2 aparte zithoeken gemaakt konden worden. De keuken is ruim opgezet, die van alle gemakken is voorzien. Zo is er rekening gehouden met genoeg werkblad, dubbele functies en een verlaagd aanrechtblad zodat ook degene in een rolstoel mee kan helpen tijdens het koken.

Ook is er achter de keuken een grote doorloopkast gemaakt met veel bergruimte en een hoek die is ingericht als wasruimte. De overige ruimte in de keuken is ruim, dit geeft de mogelijkheid om tafels en stoelen in verschillende opstellingen te kunnen plaatsen voor verschillende gelegenheden.

Flexibel gebruik van woonkamer

Qua woonkamers is er gekozen om 2 zithoeken te maken zodat er flexibel gebruik van gemaakt kan worden. De meubels van de verschillende hoeken zijn samen met de bewoners uitgezocht, zo konden ze zelf bekijken wat ze fijn vonden zitten. Wanneer het zitcomfort bepaald was, aan ons de taak om de juiste kleuren en stoffen hiervoor uit te zoeken.

Kleuren en stijl

Uiteindelijk is er een sfeerbeeld gemaakt met een voorstel in kleuren en stijl waar iedere bewoner zijn of haar mening over heeft mogen geven. Er is uiteindelijk gezamenlijk gekozen voor rustigere kleuren en materialen om het voor iedereen een fijne ruimte te maken.

Inmiddels zijn de appartementen en de gezamenlijke leefruimtes volop in gebruik en wonen ze hier met veel plezier op een heerlijke plek, op een toplocatie!

Neem contact op met Juniek Interieur

Enthousiast, deskundig, ervaren en een beetje eigenwijs. Maak kennis met Jette van Dam! Neem gerust contact met me op en ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek.