Terug

Verbouwing woonhuis Someren

In 2018 kreeg ik van de bewoners van deze woning de vraag of ik hun kon helpen met de verbouwing van hun woonkamer en keuken. Het zou een plan worden wat in meerdere fases werd uitgevoerd maar ze wilde wel graag een compleet ontwerp zodat alle ruimtes een eenheid zouden vormen als alles klaar was.

Verbouwing van de woonkamer

De eerste fase van deze verbouwing was de woonkamer, deze stond wel in verbinding met de keuken maar door de lange tussenwand kwam de eenheid er lastig in. Een grote wandkast op maat heeft ervoor gezorgd dat de ruimtes nu juist met elkaar verbonden zijn. Door deze kast praktisch in te delen zit er veel bergruimte in maar is er ook ruimte voor decoratie. Het staal van de kastdeurtjes komen tevens weer terug in de stijl van de glazen deuren naar de hal en de nissenkast bij de trap naar de speelkamer beneden. Deze nissenkast is open, waardoor je een speelse doorkijk hebt naar de speelhoek die nog in een deel van de woonkamer zit.

Authentieke houthaard in de woonkamer

De authentieke houthaard in de woonkamer had nog zijn oorspronkelijke uitstraling. Deze is wel behouden gebleven en met een kleine aanpassing past deze nu weer perfect bij de rest van de inrichting. De nissen aan de zijkant waar het hout in opgestapeld kan is niet alleen praktisch maar geeft ook meteen sfeer aan de ruimte.

Keukenverbouwing

Na de woonkamer was daarna de keuken aan de beurt. Dit ontwerp lag al klaar dus konden de bewoners oppakken wanneer zij hier klaar voor waren. Qua kleuren en materialen was alles op elkaar afgestemd dus toen ook de keuken klaar was klopte het geheel met de woonkamer en was de verbouwing compleet.

PVC visgraat vloer

Onlangs is er over de bestaande tegelvloer in de woonkamer en keuken nog een nieuwe PVC vloer gelegd die ook de laatste puntjes op de í’ heeft gezet. Door voor PVC te kiezen was het een vrij makkelijke verandering, en door te kiezen voor 2 verschillende vloeren komen de ruimtes nog meer tot zijn recht!

Neem contact op met Juniek Interieur

Enthousiast, deskundig, ervaren en een beetje eigenwijs. Maak kennis met Jette van Dam! Neem gerust contact met me op en ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek.