Terug

Verbouwing woonkamer en keuken Someren

Paar jaar geleden kreeg ik de vraag van de bewoners om hun te helpen met de plannen voor hun verbouwing. De woonkamer moest een gezellige plek worden waar je lekker op de bank kon zitten bij de haard, en tegelijkertijd zicht had op de TV. Door de ruime, speelse opzet van de zithoek kon dit gerealiseerd worden en werd de woonkamer optimaal benut.

TV meubel als verbinding van de ruimtes

Het tv-meubel was de basis voor het lange wandmeubel met verschillende functies. In dit meubel is een ruime bergkast gemaakt met stoere schuifdeuren. Wanneer de schuifdeuren gesloten zijn, komen de gezellige nisjes met decoratie in beeld. En doordat het meubel volledig maatwerk is, schuiven de deuren precies voor de nissen wanneer je in de bergkast moet zijn. Aansluitend in de hoek nog een ruime werkplek, waar zowel ouders als de kinderen genoeg plek hebben om te kunnen werken.

Ovale tafel zorgt voor een gezellige zit

In de woonkamer moest ook een tafel geplaatst worden, die door de aparte keuken niet gebruikt zal worden als eettafel maar wel een fijne plek voor de kinderen om lekker te knutselen of bij een verjaardag met meerdere mensen in de woonkamer te kunnen zitten. De ovale tafel zorgt voor een gezellige zit, en een mooie samenhang van verschillende vormen.

Keuken ontwerp

Na een succesvolle verbouwing van de woonkamer, kwam in 2020 de vraag om ook voor de keuken een ontwerp te maken. De keuken is in deze woning een aparte ruimte, welke door een mooie industriële pui gescheiden word van de woonkamer. Hierdoor werd het uitgangspunt dat de ruimtes goed op elkaar aan moesten sluiten.

Werken met een schiereiland ipv kookeiland

In de oude keuken was veel ruimte onbenut, wat met een mooi ruim kookeiland praktisch is opgelost. Door in dit ontwerp te werken met een schiereiland kreeg deze ruimte een speelse indeling en zorgde dit voor een mooie eenheid met de grote eethoek in de erker. Door het gebruik van dezelfde kleuren en materialen in zowel woonkamer en keuken zijn deze ruimtes goed met elkaar verbonden en is deze verbouwing ondanks dat deze in fases is uitgevoerd een mooi geheel geworden!

Recensie klant:

Jette komt aan huis voor een eerste gesprek en luistert daarbij goed naar de behoeftes van de klant. Ze heeft aan een paar woorden genoeg.

Bij een volgend bezoek komt ze met een prachtig uitgewerkt plan waarbij kleuren, materialen en accessoires bij elkaar komen. Ook daarna is er nog ruimte om te sparren.

We zijn echt ontzettend blij met het resultaat en de begeleiding die ze ons tijdens dit hele proces heeft gegeven. Een echte aanrader!!”

Neem contact op met Juniek Interieur

Enthousiast, deskundig, ervaren en een beetje eigenwijs. Maak kennis met Jette van Dam! Neem gerust contact met me op en ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek.